V letňanském hangáru jsme nakonec schytali devítku

neděle 30. října 2022 / Redakce

Půl zápasu zcela otevřená partie, v brance opět Nir Tichon, vysoká porážka

Na ledě druhých Letňan

12. kolo druhé hokejové ligy nás poslalo po třech dnech znovu do Prahy. Tentokrát do "hangáru" v Letňanech, na led druhého celku tabulky. Domácí byli jasným favoritem, v dosavadním průběhu soutěže se krystalizují spolu s Příbramí zatím jako hlavní aspirant na postup, z jedenácti duelů "letci" připsali deset výher v základní hrací době a pouze jednu porážku právě s Příbramí.

Vysoká porážka a faul na Petra Rozhona

Nakonec jsme nebodovali a odvezli si vysokou porážku, navíc nedohrál po faulu Petr Rozhon.

Otevřená partie...

Pojďme si přiblížit samotný zápas. V úvodu duelu jsme se srovnáli se soupeřem a prostředím. Potom jsme ale začali předvádět výborný hokej, dobré bruslení, rychlé přihrávky a velmi aktivní hra dělala domácí problémy. V 8. minutě jsme si vykoledovali přesilovou hru, "letce" jsme zamkli v jejich pásmu, přetavit v gól jsme ale náš tlak nedokázali. Dál se hrála oboustranně vynikající pasáž, dlouhé minuty bez přerušení a s šancemi. V 16. minutě jsme ale nepohlídali před brankou domácího Hralu a prohrávali 1:0.

Ani naší druhou přesilovou hru rozpůlenou přestávkou jsme nevyužili, dobrou střelu Davida Trošky vyškrábl betonem golman Brázdil a stejně o chvíli později počínal v naší brance Nir Tichon, který dostal znovu příležitost od začátku utkání.

Je srovnáno!

Ve 24. minutě jsme konečně gólově udeřili. Marek Konášek předložil zleva puk na pravou stranu Janu Nekvindovi a bylo srovnáno - 1:1.

Ve 26. minutě jsme se ocitli poprvé v oslabení, když putoval ven přísně kapitán Honza Strýček. Přesilovku Letňan jsme přežili a pokračovali v parádním představení. Hrálo se nahoru dolů. Znovu jsme soupeře dokázali dostat i pod tlak, ale gól chyběl, stejně tak na naší straně ukázal výborné zákroky Nir Tichon.

Letci strhli vedení znovu na svou stranu a náš výpadek rychle využili dalšími góly

Ve 33. minutě po nastřelené tyčce ale "letci" strhli vedení zpět na svou stranu a utkání se začalo pomalu lámat. Vzápětí jsme totiž vybojovali další přesilovou hru, vyrovnat se nám nepodařilo, naopak po jejím skončení, ve 36. minutě, prostřelil pokusem přes obránce Nira Tichona domácí Vacín - 3:1 a náš "výpadek" po třetím inkasovaném gólu potrestal hned po dalších 21 vteřinách stejný hráč čtvrtým gólem. Do rozhozených "myšlenek" nám "letci" přidali na cestu do kabiny ještě jednu trefu v přesilové hře - 5:1.

Třetí část: rozjetý domácí tým a naše korekce skóre

Do třetí třetiny jsme sice vstoupili odhodlaně, ale teď pořádně nastartovaný domácí tým se nám již zastavit nepodařilo. Ve 47. minutě ještě zužitkoval Michael Čejka dobré přečtení hry Petra Kořána a v 57. minutě Šimon Krutina přihrávku Michaela Čejky. Konečné resumé 9:3.

Dvě porážky v Praze, náš výkon ale stále roste...

Nakonec hrozivý výsledek, ale stejně jako na Kobře Praha jsme i tady jsme podali na kompletní čtyři pětky velmi dobrý výkon a půl zápasu se hrála v Letňanech zcela otevřená partie. Přes vysokou porážku jsme ukázali svou sílu a můžeme se těšit co přinesou další zápasy, hlavně ty s "přijatelnějšími" soupeři. Teď se musíme ještě přehoupnout přes dalšího favorita, ve středu zakončíme sérii venkovních zápasů na ledě třetího Tábora. Doma se představíme v sobotu proti Benátkám.

HC LETCI LETŇANY - HC STADION CHEB 9:3

Branky: 16. Hrala (Arnošt, Čížek), 33. Hozák (Kastner, Kellerstein), 36. Vacín (Arnošt, Pejchal), 37. Lytvynov (Kastner, Kellerstein), 38. Wojnar (Chalupa, Hozák), 41. Arnošt (Hozák, Kastner), 48. Hozák (Arnošt, Chalupa), 50. Hrala (Arnošt, Pejchal), 50. Pejchal (Havelka, Čížek) – 24. Nekvinda (Konášek), 47. Čejka, 57. Krutina (Čejka)

HC Letci Letňany: Brázdil (Zeithaml) – Kolářík, Havelka, Lytvynov, Chalupa, Čížek – Kropáček, Wojnar, Hrala, Švec, Labuzík, K. Pejchal, T. Pejchal, Kellerstein, Hozák "C", Vacín, Arnošt, Kastner "A".
Trenér: Jaroslav Nedvěd. HC Stadion Cheb: Tichon (Kašpar) – Strýček "C", Iakhanov, Stejskal, Troška, Kořán, Leština, Šik, Pohanka – Shafeev, Konášek, Trapl, J. Nekvinda "A", Čejka "A", Fečo, Vrtek, Rozhon, Šťastný, Krutina, Parshakov, Vašíček.
Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Hacaperka – Tichý, Pěkný.