V Táboře rozhodla o naší porážce první třetina

čtvrtek 03. listopadu 2022 / Redakce

Do Tábora jsme odcestovali z důvodů zranění, nemocí a pracovních povinností bez celé pětky hráčů, chyběl kapitán Honza Strýček, Vladislav Pohanka, Patrik Šťastný, Michal Fečo, Petr Rozhon a nebyl k dispozici ani Vojta Šik. Čekala nás tak oproti předchozích duelům hra "pouze" na tři formace.

Nezačali jsme ale špatně. Hned po dvaceti sekundách hry vysledoval rozehrávku domácích Jan Nekvinda, zpoza branky našel osamoceného Marka Konáška, ale ten rychlou střelou z první minul domácí klec. Následně vybojoval Michael Čejka přesilovou hru, v té se ale žádná z našich formací přes nápor neprosadila.

Naopak. První protiútok Tábora ve 4. minutě znamenal domácí vedení 1:0. Vstřelený gól nám nepřinesla ani druhá početní výhoda v 7. minutě, kdy jsme Jihočechy zamkli v jejich třetině. V dalším průběhu jsme dobře přecházeli do ofenzivy, potom ale přišla domácí přesilovka. Dvakrát jsme kotouč vyhodili z pásma, potom Plašil nic nevymýšlel, a po přejetí modré čáry napálil puk a bylo to - 2:0.

Tady ještě mohl přijít zvrat, po naší další příležitosti kotouč poskakoval po táborském brankovišti. Potom jsme v útočném pásmu sice vyhráli buly, ale místo tlaku jsme založili domácí kontr, který skončil gólem. K tomu nám v 18. minutě ukázal Tábor jak naložit správně s početní výhodou, když potrestal druhou ze tří přesilovek v první části - 4:0.

Ve druhé třetině se nám podařilo snížit Vláďou Vrtkem, další korekce se ale již do konce utkání nekonala, ve vyrovnaném průběhu domácí ještě upravili na konečných 5:1.

Teď nás čeká série utkání pravdy, kdy postupně vyzveme Benátky, Klatovy, Řisuty, Most, Hronov a Písek.

HC TÁBOR - HC STADION CHEB 5:1

Branky a nahrávky: 2. Vala (Šulek, Suchánek), 14. Plášil (Matušík, Bárta), 15. Zayml (Chocholoušek, Zíb), 17. Hajič (Milfait, Vlček), 37. Milfait (Severa) – 28. Vrtek (Nekvinda)

Tábor: T. Dvořák (Gába) – Suchánek (A), Plášil, Vala, Kříž, Hubata, Černý (A), A. Dvořák – Seidl (C), Matušík, Šulek – Vlček, Milfait, Severa – Hajič, Dančišin, Bárta – Zayml, Zíb, Chocholoušek
Trenér: Radek Bělohlav Stadion: Kašpar (Tichon) – Shikut, Iaakhanov, Kořán, Troška, Leština, Stejskal – Nekvinda (C), Trapl, Konášek, Vrtek, Krutna, Čejka, (A) Vašíček, Shafeev, Parshakov
Trenér: Petr Nekvinda
Rozhodčí: Michal Jílek – František Štěpánek, Ondřej Tuháček