Strhující podívaná s vítěznou tečkou. Výhru nám vystřelil 1:11 minuty před koncem Vláďa Vrtek!

čtvrtek 10. listopadu 2022 / Redakce

V posledním utkání první poloviny základní části k nám dorazily Klatovy a díky reprezentační pauze i se všemi "plzeňáky" v sestavě. My jsme vsadili na "domácí" hráče, tým složený ze čtyř kompletních pětek, na ledě se objevil po delším zranění také obránce Pavel Vápeník.

Jdeme do vedení...

Skóre se poprvé měnilo v 6. minutě, kdy v naší přesilové hře tečoval Michael Čejka střelu Vládi Vrtka od modré čáry - 1:0.

Těžké chvíle přišly ve 13. minutě, kdy Jan Nekvinda vybojoval nejprve další přesilovku, ale ta se postupně proměnila po našich vyloučeních ve dvojnásobné oslabení. To jsme přežili, když Jakub Kašpar vytáhl fantastiký zákrok proti Langovi, který zakončoval na brankovišti povedenou kombinaci už prakticky do prázdné branky!

Čtyři naše vyloučení a obrat Klatov

Na začátku druhé části hlavně "plzeňské" osazenstvo Klatov pořádně zatlačilo na pilu, Lukáš Adamec naštěstí minul prázdnou branku, ve 30. minutě ale bylo přeci jen srovnáno. Pánek přes změť hráčů dopravil kotouč do naší klece - 1:1.

Dál jsme ale výborně pracovali po celém kluzišti, připravovali si šance. Gólmana Koláře musel po naší akci zastoupit v prázdné brance jeden z hráčů, ten vyrazil střelu Patrika Šťastného.

Potom ale přišla další vylučování na naší straně a k velké nelibosti diváků jsme šli znovu do tří. Tady jsme předvedli heroický výkon, dvakrát jsme dokázali dostat kotouč ven ze třetiny, nakonec jsme ale inkasovali, kdy se ve 37. minutě střela Langa odrazila od našeho beka do branky - 1:2!

Vyrovnáváme!

Ve třetí třetině začal náš hon za vyrovnáním. To se podařilo v 50. minutě. Po vyhrané buly přiťukl Vláďa Vrtek puk Michaelu Čejkovi a ten z hranice kruhu mířil přesně ke vzdálenější tyčce - 2:2!

V závěru zápasu jsme se dostali i my k přesilovce 5 na 3, strhnout vedení na svou stranu se nám nepodařilo! Začarovat musel opět i Kuba Kašpar při brejku Sedláka. Strhující podívaná.

Strháváme výhru na svou stranu!

Hráli jsme ale až do konce. V 59. minutě našel na útočné modré Michael Čejka Vláďu Vrtka, ten využil otevřeného prostoru, dojel až na kruh a znovu ukázal instinkt střelce, po vteřinovém zamíření nasměřoval puk přesně do horního růžku branky Klatov - 3:2! Hodiny ukazovaly 1:11 minuty do konce!

Hosté to ještě zkusili bez brankáře, ale tady se nám podařilo hrát až v útočné třetině a nakonec pojistil důležitou výhru do prazdné branky Emmanuil Shafeev - 4:2!

V sobotu se představíme v utkání na ledě Řisut (19.00). Doma budem hrát znovu ve středu proti Mostu.

HC STADION CHEB - SHC KLATOVY 4:2 (1:0, 0:2, 3:0).
Branky: 6. Čejka (Vrtek, Troška), 50. Čejka (Vrtek, Nekvinda), 59. Vrtek (Čejka, Šik), 60. Shafeev – 30. Pánek (Vitaloš, Adamec), 37. Lang (Adamec)

Cheb: Kašpar (Tichon) – Strýček (C), Iakhanov, Shikut, Vápeník, Troška, Leština, Šik, Kořán – Shafeev, Konášek, Trapl, Nekvinda (A), Čejka (A), Fečo, Vrtek, Rozhon, Šťastný, Krutina, Parshakov, Vašíček.
Trenér: Petr Nekvinda.
Klatovy: Kolář – Vitaloš, Kremláček, Kvasnička D., Pánek, Houfek (A), Walter – Kolář F., Beníšek, Roubal (C), Kvasnička V., Lang, Beránek, Sedlák, Adamec, Kosnar, Čech, Matoušek, Ženíšek (A).
Trenér: Michal Straka.