Táhneme do Slaného, lovit řisutské buldoky

sobota 12. listopadu 2022 / Redakce

Druhá hokejová liga dnes odstartuje druhou polovinu základní části

V prvním utkání naše porážka

Po slibném výkonu a porážce 2:0 v Mostě jsme nastoupili v prvním domácím utkání sezony proti celku Řisut. Po bezbrankové první třetině hosté na začátku druhé části udeřili již po 34 vteřinách a od té doby jsme jenom dotahovali, nejprve vyrovnal Marek Konášek a potom snižoval na 2:3 Martin Trapl. Ve třetí části přišel místo vyrovnávací branky čtvrtý gól "buldoků".

Dosavadní vzájemná bilance klubů

Loňská sezóna? Doma jsme byli stoprocentní (3:2, 5:0 a 11:4). Ze Slaného jsme si potom dovezli jednu výhru (8:3) a dvě porážky (7:6 a 6:2). K tomu můžeme přičíst domácí výhru z premiérové zkrácené covidové sezony v poměru 3:1. Celkově tedy dnes půjde o vzájemný duel číslo 9.

Aktuální pozice

My jsme po výhře nad Klatovy poskočili na 12. příčku. Po polovině základní části ztrácíme na "osmičku" 6 bodů. Po 30 kolech se liga rozdělí na dvě skupiny (1. - 8. celek a 9.- 16.). Do play off postoupí nejlepších 10 týmů, tedy i dvě nejlepší mužstva z dolní skupiny.

Řisuty jsou 6 bodů za námi na posledním místě

Kanadskému bodování buldoků vévodí Bílek

Prim haje v týmu exkladenský 39 letý veterán Vítězslav Bílek (zahrál si rovněž za Energii Karlovy Vary i Baník Sokolov), který je dokonce na celkově 9. místě v kanadském bodování Západní konference, nedávno posílil buldoky navrátilec Ondřej Sýkora z Ústí nad Labem.

Soupeř kromě nás porazil pouze Most

Buldoci zatím bodovali pouze ve třech zápasech. S Děčínem prohráli v prodloužení, tři body potom brali proti Mostu (7:4) a u nás (4:2). Tak doufejme, že stejná bilance zůstane i po sobotním utkání ve Slaném. Začíná se v 19 hodin.