Zase ten Vrtek. Na ledě Řisut jsme rozhodli o své výhře 4,5 minuty před koncem!

neděle 13. listopadu 2022 / Redakce

Začala druhá polovina základní části. Druhá výhra v řadě, máme další tři body.

V první třetině jsme museli čelit hned třem přesilovým hrám domácích, to se nám podařilo, naopak jedinou početní výhodu jsme ve 12. minutě využili, když nahození Vládi Vrtka od modré čáry vysledoval po odrazu Jan Nekvinda a poslal kotouč do branky Řisut - 0:1. Celkově jsme ale byli v první dvacetiminutovce lepším týmem, všechny naše formace si dokázali vytvořit v útočném pásmu po dobrých kombinacích tlak, chyběla ale koncovka.

Do druhé třetiny vstoupili domácí odhodlaně a ve 22. minutě bylo vyrovnáno, když jsme nepohlídali přihrávku zpoza branky na neobsazeného Sýkoru - 1:1. Po dvou minutách jsme si ale vzali vedení zpět, když se svým pokusem z pravé strany uspěl Andrei Šikut - 1:2.

Další branka v prostřední části již nepadla, Kuba Kašpar vyrážečkou zneškodnil vysunutí Sýkory, dostali jsme se také k přesilovým hrám, když se domácí vyfaulovali znovu na Šafajevovi a poté i Vrtkovi, navíc hráli v šesti, nabídnutou šanci jsme ale nevyužili. Vlastní oslabení jsme také přestáli.

V závěrečné třetině se buldokům podařilo s pomocí podivného odrazu puku od mantinelu vyrovnat. To se psala 44. minuta. Hrálo se svižně nahoru dolů, s přiležitosmi na obou stranách. My jsme byli ale přeci jen aktivnější a v 55. minutě jsme po asistenci Jana Nkevindy a Petra Kořána strhli vedení Vláďou Vrtkem na svou stranu - 2:3!

Ve zbytku zápasu jsme ještě museli čelit přesilovce buldoků, ale výhru jsme si již vzít nenechali.

HC ŘISUTY - HC STADION CHEB 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky: 22. Sýkora (Bílek), 44. Petráš (Patyk) – 12. Nekvinda (Vrtek, Čejka), 24. Šikut (Paršakov), 56. Vrtek (Kořán, Nekvinda)

Řisuty: Pánek – Řepka, Strnad, Janda, Zich, Rudovský, Potěchin – Okegawa, Bláha, Janeček, Rendla, Petráš, Výrut, Chamrád, Patyk, Křepelka, Sýkora, Bílek (C). Trenér: Pavel Křepelka.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Strýček (C), Jachanov, Šikut, Vápeník, Troška, Leština, Šik, Kořán – Rozhon, Fečo, Paršakov, Krutina, Čejka (A), Šafejev, Vrtek, Nekvinda (A), Šťastný, Konášek. Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Veinfurter – Řezníček, Hofman.