V odvetě jsme dokázali porazit Most

čtvrtek 17. listopadu 2022 / Redakce

Druhá liga pokračovala 17. kolem, znovu jsme brali tři body

Výchozí pozice

Po středeční výhře v Řisutech k nám zavítal k odvetě Most. Ten nepřijel kompletní, ale přeložení duelu jsme jako v předchozích případech odmítli, stejně jako sami soupeře o odklad nežádáme.

Vedení Mostu a naše vyrovnání na konci druhé třetiny

Zápas připomínal první vzájemný na severu Čech s minimem gólů. Hosté se dostali v první třetině do vedení zásluhou Urbana ve 12. minutě. Tento stav vydržel až do úplného závěru druhé třetiny, kdy 2,2 vteřiny před jejím vypršením využil přesilovou hru Vláďa Vrtek, který si sjel před branku na přihrávku Vojty Šika po souboji v rohu kluziště a přesnou střelou pod víko nedal Hosnedlovi šanci zasáhnout - 1:1!

Ve třetí třetině jsme strhli výhru na svou stranu

Vyrovnávací gól nás ještě více povzbudil a před polovinou třetí třetiny jsme šli do vedení, když Patrik Šťastný zachytil rukavicí na modré čáře bekhnedové vyhození hostí a z mezikruží poslal kotouč do klece Mostu - 2:1!

Pojišťovací branku obstaral při power play hostů v 59. minutě Nikolaj Parshakov poté co Šimon Krutina vyvezl kotouč z našeho obranného pásma, vysunul na pravé straně Emmanuila Šafejeva a ten ještě viděl lépe postaveného Nikolaje Paršakova - 3:1.

Tabulkou stoupáme vzhůru

V tabulce jsem se posunuli už na 11. místo, v sobotu nás čeká ale na domácím ledě velmi těžká práce proti předposlednímu Hronovu. Hraje se od 18 hodin.

HC STADION CHEB - MOSTEČTÍ LVI 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)

Branky: 40. Vrtek (Šik), 49. Šťastný, 59. Paršakov (Šafejev, Krutina) – 12. Urban (Procházka, Nedrda)

Stadion: Kašpar (Tichon) – Šik, Šikut, Leština, Troška, Jachanov, Strýček (C), Kořán – Vrtek, Šafejev, Krutina, Bubanec, Fečo, Čejka, Rozhon, Šťastný, Nekvinda, Paršakov, Konášek. Trenér: Petr Nekvinda.

Most: Hosnedl (Kubík) – Charousek, Hoffmann, Havlůj (C), Steinocher, Kroupa – Böhm, Nedrda, Pačan – Procházka, Urban, Král – Mical, Šoustek, Písařík. Trenér: Vladimír Kýhos.
Rozhodčí: Ovsík – Tichý, Horažďovský.
Diváci: 230.