Famózní obrat z 0:2 na 4:2, máme další tři body!

neděle 20. listopadu 2022 / Redakce

V 18. kole jsme doma udolali Hronov a poskočili na 10. místo!

První třetina: hosté jdou do vedení

Hned ve 2. minutě jsme dostali výhodu přesilové hry, když hosté nenechali na brankovišti zakončit Vláďu Vrtka. A v 6. minutě jsme hráli v početní výhodě znovu po faulu na Vencu Stejskala. Bohužel, bez úspěchu. Naopak v 11. minutě udeřili po boji na našem brankovišti hosté a tenhle gól nás trochu srazil dolů - 0:1. V 15. minutě navíc putoval ven Honza Strýček a o dvě minuty později hostující Kozlov připomněl po strkanici s Michaelem Čejkou první vzájemný duel. Ruský dlouhán dorážel s výzvami na bitku ještě na trestné lavici. V závěru nás potom zachránila nadvakrát tyčka naší branky!

Druhá třetina: Hronov odskakuje na 0:2 ale my srovnáváme na 2:2

Do druhé třetiny jsme ale vstoupili opět odhodlaně a nenechali jsme se rozhodit ani druhou inkasovanou brankou ve 25. minutě. Ve 28. minutě ještě viděl rozhodčí náš faul, oslabení jsme ale udrželi a ve 31. minutě konečně snížili. Michael Čejka si z druhé vlny sjel na přihrávku Vládi Vrtka a místo střely na brankovišti ještě zvolil povedený bekhendový blafák - 1:1!

A ve 38. minutě bylo srovnáno, když byla naše neutuchající aktivita odměněna gólem Venci Stejskala, který střílel od modré čáry, puk trefil zadní plexi od kterého se odrazil na brankoviště a zapadl do hronovské klece. Hosté sice chvíli pátrali po tom, co se vlastně stalo, ale hlavní sudí viděl situaci dobře - 2:2!

Třetí třetina: bereme si zápas na svou stranu!

Žádné vyčkávání. Tvrdě jsme si šli za výhrou a po 36 vteřinách třetí třetiny jsme už vedli, když se prosadil v útočném pásmu Nikolaj Parshakov - 3:2! Pokračovali jsme ve svém hokeji a ve 48. minutě nás výrazně posunul ke třem bodům Jan Nekvinda, který poslal do branky odražený kotouč po střele Vojty Šika - 4:2!

V závěru jsme si duel ještě zkomplikovali několika vyloučeními, kdy hosté po našich tvrdých zákrocích pocítili "vlastní medicínu", ale před slušně zaplněnou "roklí" jsme již dokráčeli ke čtvrté výhře v řadě a posunuli se na 10. místo tabulky, které by nám po posledním kole zajistilo účast v předkole play off.

Teď nás čekají dva zápasy venku, ve středu jedeme do Písku, v sobotu potom do Vrchlabí.

HC STADION CHEB - HC WIKOV HRONOV 4:2 (0:1, 2:1, 2:0).
Branky: 31. Čejka (Vrtek, Nekvinda), 39. Stejskal (Vrtek), 41. Parshakov (Shafeev, Krutina), 48. Nekvinda (Vojtěch Šik, Vrtek) – 11. Akhmetianov (Poppel, Hašlar), 25. Putz (Horký, Exner)

Stadion: Kašpar, (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček (C), Stejskal – Vrtek, Rozhon, Krutina, Parshakov, Shafeev, Čejka (A), Nekvinda (A), Šťastný, Konášek. Trenér: Petr Nekvinda.
Hronov: Cinka, (Ševců) – Pavelka, Kozlov, Rubáček, Salnikov, Exner (C), Amirov – Horký, Bořuta, Poppel, Štrombach, Hašlar (A), Veselý, Putz, Subbotin, Akhmetianov, Hovsepjan, Melnikov. Trenér: Leoš Kamaryt.
Rozhodčí: Zeliska – Hradil, Teršíp.

Diváci: 284.