Pivo bez objednávky, skandování Cheb, Cheb... V Písku jsme vybojovali další tři body.

čtvrtek 24. listopadu 2022 / Redakce

V 19. kole druhé ligy jsme zamířili na led souseda v tabulce - IHC Králové Písek a nakonec z toho byla pátá výhra v řadě.

První třetina: Vedeme 3:1!

Zápas na jihu Čech pro nás nezačal ideálně. Hned ve 3. minutě jsme se museli bránit oslabení. Domácí se dostali k tlaku až v jeho závěru a ten pokračoval i po skončení přesilové hry, písecký Radoš navíc orazítkoval tyč naší branky. My jsme byli úspěšnější, když jsme v 10. minutě stejnou výhodu zužitkovali již po 26 vteřinách, David Troška si počíhal u levé tyčky na přihrávku Michaela Čejky - 0:1! Vzápětí jsme měli k dispozici další početní výhodu, tu ale po minutě zastavil sudí sporným vyloučením na naší straně (vysoká hůl Iakhanova).

A tak jsme si museli počkat do 16. minuty, kdy si došel svým průnikem pro faul Petr Kořán, který se pro tento duel přesunul do útoku. V naší přesilovce jsme ale nechtěně založili domácí přečíslení a Pouzar srovnal na 1:1. Jenže... hlavní rozhodčí ještě viděl zbytečný faul Pavláta ve středu hřiště kolenem na Nikolaje Parshakova a z dohrávané přesilovky byla najednou 1:12 minuty dlouhá dvojnásobná. Roli na sebe vzala naše první formace, Vláďa Vrtek si počkal na správný moment a přes clonícího obránce zavěsil - 1:2! To se psala 18. minuta a domácí frustraci ještě více rozpumpoval po další minutě Emmanuil Šafeev, kterého našel už v plných stavech poslepu z otočky na brankovišti Nikolaj Parshakov - 1:3! ...a to bylo na domácí trochu moc.

Druhá třetina: pět našich vyloučení a domácí vyrovnání na 3:3

A když po 59 vteřinách druhé části putoval ven písecký Radoš za zastavení průniku Jana Nekvindy podél mantinelu zatažením rukou za rameno, tlak domácích aktérů na muže v pruhovaném vygradoval. V dalším průběhu prostřední dvacetiminutovky jsme toho mohli vidět hodně, například několik sporných zákroků píseckých Králů bez potrestání, Vláďa Vrtek byl nejprve zastaven sekerou přes ruce, poté loktem v obličeji, také jasné dohrání akce od Práška na Kubu Kašpara (sekání), který měl kotouč dávno ve své moci, podražení Pavla Vápeníka, díky kterému se domácí dostali do šance... Naproti tomu pět našich vyloučení a také trest pro domácího trenéra za svůj atak na rozhodčí... A hlavně, dva slepené góly Písku během minuty a 18 vteřin a bylo srovnáno 3:3!

Třetí třetina: zápas si bereme zpátky na svou stranu!

Třetí třetinu jsme začali v dohrávaném oslabení, po jeho skončení putoval ven ještě další náš hráč. Přesilovku Písku ale ukončil svým dobrým pohybem Petr Rozhon, který byl faulován a to bylo opět na domácí nervovou soustavu moc. A když ve 48. minutě vrátil David Novotný po parádní přihrávce Andeje Sikuta zápas zpět na naší stranu - 3:4!, bylo "zaděláno" na pořádně vypjatý závěr.

V tom se místo hry bez brankáře a vyrovnání domácí dočkali naší pojišťovací branky z hole Petra Rozhona, Michael Čejka potom v pěstním souboji ještě uzemnil předchozí provokoce domácího lídra Lukáše Práška. Situaci stejně jako v našem minulém utkání v Písku neusnesli ani někteří písečtí fanoušci, kteří nám bez naší objednávky házeli na střídačku pivo, z ledu nás vyprovodilo skandováním Cheb, Cheb... víc jsme bohužel nerozuměli.

Výhrou jsme poskočili na 9. místo Západní konference.

V sobotu nás čeká další utkání na ledě soupeře, tentokrát si zajedeme do Vrchlabí.

IHC Králové Písek - HC Stadion Cheb 3:5 (1:3, 2:0, 0:2).

Branky: 17. Pouzar (Hrakholski), 30. Macháček (Hanus, Hollar), 31. Prášek (Novák, Koupal) – 10. Troška (Čejka, Nekvinda), 18. Vrtek (Šik), 19. Shafeev (Parshakov), 48. Novotný (Shikut, Rozhon), 59. Rozhon (Novotný, Kořán)

Písek: Kříž (D. Novák) – F. Novák, Dudáček, Radoš "A", Dvořák, Pavlát, Hanus "A", Turek – Bednařík, Koupal, Pouzar, Macháček, Volf "C", Brož, Matiášek, Hollar, M. Novotný, Hrakholski, Prášek, Cháb.Trenér: Tomáš Matušík.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Iakhanov, Šik, Troška, Shikut, Vápeník, Strýček "C", Stejskal – Vrtek, Shafeev, Krutina, Bubanec, D. Novotný, Kořán, Čejka "A", Rozhon, Šťastný, J. Nekvinda "A", Parshakov, Konášek. Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Kraval – Pěkný, Tuháček.
Diváci: 352.