Dva měsíce byl kvůli zranění mimo, teď nám přišel pomoct

čtvrtek 24. listopadu 2022 / Redakce

Sokolovský David Novotný čeká na operaci, přesto chce stihnout ještě nějaké zápasy

V loňské sezoně nám spolu s Radkem Proškem chodil pravidelně vypomáhat z prvoligového HC Baník Sokolov. Celkem za nás nastoupil ve 27 zápasech. Letos mu ale do cesty vstoupilo zranění. "Netrénoval jsem skoro 2 měsíce, protože jsem přesně nevěděl, co mi je. Teď vím, že bohužel musím za měsíc na operaci, která je nejspíš neodkladná," přibližuje David Novotný.

Přesto využil možnost za nás hrát. "Do té doby, jestli mě zranění nebude hodně limitovat, budu chtít hrát," potvrzuje.

V loňském ročníku hrál v Písku dvakrát a v každém utkání vstřelil gól (celkem 3 branky), teď skóroval znovu. "I přes špatný led, který tam je, se mi tam nějakým způsobem daří, nejenom mně ale i celému týmu. Róza (Petr Rozhon) s Andreiem (Andrei Šikut) si vyměnili puk, našli mě volného před brankou a já trefil volný prostor nad betonem," popisuje svůj gól na 4:3, který byl nakonec vítězným.

K tomu #27 přidal dvě gólové asistence. "První asistence, byl vybojovaný puk v rohu, který se odrazil k Emmanuilovi (Šafeev) a ten dal gól. Při druhé asistenci jsem shodil puk po mantinelu dolů a Róza (Petr Rozhon) si ho vzal a vystřelil takovou žabičku na bránu a gólmanovi to propadlo za záda."

A celkové hodnocení zápasu? "Začali jsme dobře a zaslouženě jsme po první třetině vedli. Ve druhé třetině jsme udělali spoustu zbytečných faulů a dostali jsme dva góly. Ve třetí jsme byli lepším týmem a vstřelili dvě branky, na které soupeř už nedokázal odpovědět," odpovídá David Novotný.