300 kilometrová štreka, Krkonoše, Samková, Hlaváč. Cheb táhne na Vrchlabí!

pátek 25. listopadu 2022 / Redakce

Druhý nejdelší "výlet" sezóny čeká v sobotu náš A - tým, který se vypraví do dvanáctitisícového krkonošského městečka Vrchlabí, které je ale rodištěm řady známých osobností, v čele se sportovci a zlatou olympioničkou Evou Adamczykovou (rozenou Samkovou).

Cheb a Vrchlabí, řada styčných bodů

Obě města leží na hranicích v oblasti bývalých Sudet, v obou městech byly prakticky ve stejný rok zbudovány zimní stadiony s umělým ledem a prakticky ve stejný rok zastřešeny. Vrchlabští se ale již dokázali probojovat do první ligy.

Vrchlabí, tým s Janem Hlaváčem v sestavě
Za Vrchlabí nastupuje dvojnásobný mistr světa a hráč s více než čtyřmi stovkami duely v NHL Jan Hlaváč. 46 letý matador přesvědčil o svých kvalitách i u nás, byl u tří ze čtyř branek svého celku. Kanadskému bodování týmu v této chvíli vévodí David Chalupa a Ondřej Chrtek.

První měření sil: výhra hostů
První vzájemný zápas v naší rokli vyzněl jednoznačně pro hosty, kteří v polovině zápasu vstřelili tři slepené góly a účelným hokejem dokráčeli k výhře 4:0. To se psalo 5. kolo sezony a pro Vrchlabí to byla vůbec první výhra, ale po porážkách od silných soupeřů, Příbrami, Letňan, Chomutova a Kobry Praha. V následujícíh devíti zápasech ale Vrchlabští vždy bodovali, z ětchot devíti zápasů vyhráli hned osm! A mimo jiné vyškolili Tábor 5:0!

Aktuální pozice
Vrchlabí je v současné chvíli na 6. místě s 32 body, my jsme na 9. příčce s 25 body.

Forma
Vrchlabí v minulém kole bodovalo po čtyřech porážkách, když splnilo povinnost porazit Řisuty. Jenže borci z Krkonoš měli předtím na programu zápasy s těžkými soupeři, s vedoucími Letňany, v Chomutově, na pražské Kobře a doma s Benátkami.

My jsme v Písku připsali už pátou výhru v řadě, jsme v dobré pohodě a znovu to zkusíme i ve Vrchlabí.

Utkání začíná v 18 hodin.