Na Cheb se valí Piráti, čeká nás bitva s Chomutovem!

úterý 29. listopadu 2022 / Redakce

Po dvou zápasech venku, v Písku a Vrchlabí, ze kterých jsme vydolovali tři body, náš opět čeká domácí prostředí. Ve středu od 18 hodin se postavíme v naší "rokli" proti jednomu z hlavních favoritů celé soutěže, bývalým extraligovým Pirátům z Chomutova. Hrát se bude již 21. kolo druhé hokejové ligy.

Chomutov je v tabulce pátý

Piráti jsou zatím za očekáváním, v tabulce jsou "až" na 5. místě, za Letňany, Příbramí, Táborem a Ústím. Právě v posledních dvou kolech vyšli bodově naprázdno, když doma padli jak s Příbramí, tak s Letňany. Předtím zdolali Děčín až v prodloužení. A tyto výsledky zatím Severočechy tak nějak charakterizují. Na týmy z úplného čela zatím většinou nestačí (kromě výhry nad Táborem), ostatní duely až na výjimky (porážka s Pískem a Kobrou) zvládají.

První vzájemný zápas, naše vedení a těsná výhra Pirátů
Náše první měření sil v chomutovské Rocknet Aréně skončilo výhrou Pirátů 2:1, když jsme šli zásluhou Jardy Vašíčka v polovině utkání do vedení, domácí ale rychle srovnali a v půlce třetí třetiny přetočili zápas na svou stranu.

Gólman Adam Horák proti nám
V prvním utkání proti Chomutovu hájil naší svatyni výborně sokolovský Adam Horák, ten se ale teď přesunul (respektive jeho střídavé starty) na sever Čech a ve středu tak může paradoxně nastoupit proti nám, proti svému bývalému týmu.

V kanadském bodování Piráty táhne Milan Kostourek, Roman Chlouba, Jakub Chrpa spolu s exlitvínovskými veterány Viktorem Hüblem a Františkem Lukešem.

Bojujeme o osmé místo tabulky!
Nám patří aktuálně 9. pozice s jednobodovým náskokem na osmé Benátky. A každý zápas je pro nás momentálně velmi důležitý, stejně jako každý získaný bod. Nutno připomenout, že po 30. kole se soutěž rozdělí na dvě skupiny a v těch se soupeři ještě utkají dvoukolově mezi sebou - týmy na 1. - 8. a 9. až 16. místě. Přičemž do play off dostanou vstupenky všechna mužstva z horní skupiny a dva nejlepší z dolní skupoiny. Vyřazovací boje si tak zahraje celkem deset týmů.

Tak se přijďte podívat!
Buly je na programu v 18.00!