Překvapili jsme na ledě druhé Příbrami. Do Chebu jsme přivezli tři body!

čtvrtek 08. prosince 2022 / Redakce

23. kolo druhé hokejové ligy Na ledě favorita jdeme překvapivě do dvoubrankového vedení

Do Příbrami jsme se vypravili v roli jasného outsidera, ale přeci jen s odhodláním to zkusit. Hned první minuta nám ukázala, že by to mohl být "Den pro velký zápas". Naše první úderka zakombinovala v útočném pásmu a Michael Čejka předložil parádní zadovkou kotouč najíždějícímu Vláďovi Vrtkovi - 0:1!

V 15. minutě jsme zmrazili domácí ochozy podruhé. Po obléhání příbramské branky a dotírání Emmanuila Šafejeva dorazil kotouč za brankovou čáru Nikolaj Paršakov - 0:2! Těsně před první sirénou jsme sice museli odklidit kotouč z našeho brankoviště, ale celkově jsme hráli velmi dobře a vypadalo to, že i hokejovému bohu se naše představení zamlouvá.

Příbram snižuje, ale my znovu odpovídáme dvěma góly

Na začátku druhé třetiny zahrozil Vláďa Vrtek, po jeho akci odputoval s poškozeným nožem na brusli na střídačku gólman Jiroušek, kterého nahradil Šorf. A ten měl správný den. Nejprve s velkým štěstím udržel čisté konto po střele Andeje Šikuta, když mu prošla mezi betony, ale neskončila v kleci, poté se štěstím zneškodnil i zakončení Michaela Čejky. Navíc s ním za zády domácí po své přesilovce přeci jen snížili Kafkou - 1:2. Poté ale Příbramští své "štěstíčko" poslali zpět na střídačku a do klece Baníku se vrátil Jiroušek. A ten rychle kapituloval při přesilové hře, když ho přes clonící hráče překonal střelou od modré František Klejna - 1:3. A o minutu a půl ho poslal defenitivně z ledu Vláďa Vrtek - 1:4! Opět v početní výhodě. Hlavní sudí nám sice jednu přesilovku rozhodil, když přehlédl hru tělem po odehrání kotouče na Vojtu Šika, ale jinak se k velké nevoli domácích aktérů nebál vylučovat. A to ještě Šimon Krutina nastřelil tyčku domácí svatyně!

Domácí se dotahují na rozdíl jediné branky

Z tříbrankového náskoku nám ale domácí ukrojili hned po 11 vteřinách třetí části, kdy po naší chybě snížil nejlepší muž v kanadském bodování druhé ligy Eret - 2:4.

A nás čekala tvrdá práce na uhájení vedení. Snažili jsme se hrát zodpovědně, vepředu jsme ale Příbram pátým gólem přes několik šancí nedokázali dostat na kolena, jednou domácí opět zachránila tyčka.

A tak jsme nasměřovali zápas k dramatické koncovce. V čase 58:11 jsme nechali kousíček prostoru před naší brankou Josefusovi - rychlá přihrávka, střela - 3:4!

Infarktový závěr...

Oddechový čas domácích. Po krátké mezihře a ztečovaném puku mimo led v čase 58:59 náš time out a vhazování ve středovém kruhu. A 11 vteřin po něm se sudí (pro nás překvapivě - to nezažíváme úplně každý den), nerozpakoval poslat domácího borce ven po zásahu vysokou holí.

59:11, naše přesilovka a buly v útočném pásmu. Konec? Zdaleka ne, když už si diváci zaplatili, tak ať si to pořádně užijou... Příbram se snaží dostat kotouč do naší třetiny a 11 vteřin před koncem rozhodčí píská faul Michaela Čejky. A vhazovat se tedy bude před Kubou Kašparem!

11 vteřin do konce! Domácí dostávají kotouč na svoje beky na modrou čáru, střela, dvě dorážky, třetí pokus projde z pravé strany skrz našeho gólmana, odrazí se před brankoviště, tam číhá Ondřej Havlín, Vojta Šik tam už v pádu nedosáhne, příbramský hráč má kotouč na holi, ještě ale vylepší střeleckou pozici pro Josefa Saňu, zády k naší brance mu přiťukne puk metr před sebe mezi kruhy, vteřina do konce, přesná střela po ledě, kotouč míří do prázdné branky.... odněkud se ale vynořuje Kuba Kašpar, který byl před chvilkou na druhé straně mimo své brankoviště a vyráží černou gumu do rohu....

Hotovo, dobojováno!

HC BANÍK PŘÍBRAM - HC STADION CHEB 3:4 (0:2, 1:2, 2:0).
Branky: 28. Kafka (Eret, Josefus), 41. Eret (Josefus, Kafka), 59. Josefus (Kafka) – 1. Vrtek (Čejka, Nekvinda), 15. Parshakov (Shafeev), 32. Krutina (Parshakov), 34. Vrtek (Troška, Klejna).

Příbram: Jiroušek/ Šorf – Patzelt, Vinš, Jelínek, Saňa "A", Zedek, Havlín, Zdeněk – Josefus "C", Káník, Kafka "A", Furch, Brzák, Eret, Bečvář, Pinkas, Procházka, Hasman, Šinágl. Trenér: Pavel Marek.

Cheb: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček "C", Stejskal, Klejna – Konášek, Shafeev, J. Nekvinda "A", Novotný, Vrtek, Rozhon, Šťastný, Krutina, Parshakov, Dinga, Čejka "A". Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Valda – Hlinka, Tuháček.
Diváci: 200.