Poslední utkání roku v Ústí nám nevyšlo podle představ

čtvrtek 22. prosince 2022 / Redakce

Úvodní gól jsme dostali již po 22 vteřinách

Utkání v Ústí začalo katastrofálně, již po 22 vteřinách jsme prohrávali, když jsme nepohlídali úvodní operaci domácích v našem pásm - 1:0.

Snažili jsme se o rychlou odpověď, vybojovali přesilovou hru, ale tu jsme ve vyrovnání nepřetavili, naopak 39 vteřin po jejím skončení jsme inkasovali podruhé, když Kubu Kašpara prostřelil z kruhu přes hráče Roubík - 2:0.

Nevypadalo to s námi dobře, ale nesložili jsme zbraně a v další početní výhodě jsme již dokázali ve 13. minutě snížit Viktorem Yakhamovem, ten si s přihrávkou Honzy Strýčky sjel na hranici kruhu a bombou na lapačku upravil na 2:1.

Poté přišly horké chvilky, obě oslabení jsme ale přestáli.

Druhá třetina: opět rychle inkasovaná branka, již po 21 sekundách hry a další dvě navrch

Jenže ne tak vstup do druhé dvacetiminutovky, když jsme ještě o vteřinu vylepšili rychle inkasovaný úvodní gól zápasu. Tentokrát Costa udeřil již po 21 vteřinách a pracně odpracované snížení bylo zase pryč, znovu to bylo o dva. A tento gól byl hodně důležitý, domácím vlil aktivitu do žil, nás naopak srazil dolů, těžko jsme se poté dostávali do šancí.

Ve 29. minutě nás navíc Ústí vykombinovalo v našem pásmu a byl z toho čtvrtý gól. Poslední kapkou byl potom faul domácích při naší rozehrávce po kterém jsme ztratili kotouč a po rychlém kontru dostali pátou branku.

Třetí třetina: jen kosmetická úprava skóre

Ve třetí třetině ještě kosmeticky upravil skóre domácí Berčík na konečných 6:1.

Poděkování Eger bandě za podporu!

K dalšímu utkání nastoupíme 4. ledna doma proti Táboru.

HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM - HC STADION CHEB 6:1 (2:1, 3:0, 1:0).

Branky: 1. Costa (Roubík, Vodička), 9. Roubík (Tůma, Berčík), 21. Costa (Roubík, Vodička), 29. Trefný (Záruba, Costa), 34. Roubík (Vodička), 55. Berčík (Kordule, Záruba) – 13. Iakhanov (Strýček, Krutina)

Ústí: Stahl (Volke) – Vodička, Vacík, Drtina (A), Funk, Záruba, Trefný (C) – Tůma (A), Roubík, Bartoš, Prošek, Costa, Kordule, Daniel, Kučera, Berčík, Smola. Trenér: Čaloun.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček (C), Stejskal – Fečo, Rozhon, Konášek, Čejka (A), Shafeev, Vrtek, Krutina, Pershakov, Dinga. Trenér: Nekvinda.
Rozhodčí: Červenka – Toman, Janíček.
Diváci: 593.