Bojujeme o osmičku, do chebské rokle dorazí třetí Tábor

úterý 03. ledna 2023 / Redakce

Po vánoční pauze se znovu roztočí kola druhé hokejové ligy

Tři kola do konce základní části - hraje se účast v elitní skupině nadstavby

Do konce základní části Západní konference chybí odehrát tři kola a my usilujeme o proklouznutí do první osmičky. Na tu nám na desátém místě chybí pět bodů (Mostečtí lvi), na deváté Benátky body čtyři.

Po domácím utkání s Táborem se vypravíme dvakrát ven, právě do Benátek a také do Klatov. I pokud se nám nepodaří postoupit na osmou příčku, tak je zisk každého bodu velmi důležitý. Ve skupině o 9. - 16. místo se body započítávají, soupeři se utkají ještě jednou každý s každým doma a venku (čeká nás tedy dalších 14 zápasů) a dva nejlepší celky (tedy na 9. a 10. místě) budou hrát po skončení nadstavby předkolo play off. A to by pro nás znamenalo nejen obrovský úspěch, ale také velmi atraktivní vyvrcholení sezony.

HC Tábor - třetí celek tabulky Západ
Kohouti jsou aktuálně na třetím místě za vedoucími Letňany a druhou Příbramí. Z 27 zápasů vyhráli 21, šestkrát odešli z ledu poraženi.

Kohouti? Matušík a spol.
Prim v týmu hraje zkušená 35 letý útočník Jakub Matušík, který posbíral 49 kanadských bodů a dokonce druhým nejlepším hráčem v bodování celé konference. Dobře mu sekunduje Filip Vlček, nebo Ondřej Šulek. Ofenzivní sílu Jihočechů výborně doplňují obránci jako Karel Plášil, nejproduktivnější bek ligy.

První vzájemný zápas, rozhodla vyloučení a první třetina
Na Tábor jsme v současné sezoně narazili poprvé ve 13. kole na začátku listopadu. Na táborském ledě bylo ale hotovo již po první třetině, kterou domácí i díky dvěma využitým přesilovým hrám vyhráli 4:0. Nakonec jsme si z jihu Čech přivezli porážku 5:1.

Vloni jsme doma sehráli s Táborem tři vyrovnané partie, všechny skončily o gól
K tomu musíme připomenout loňskou sezonu a rovnou šest vzájemných duelů, V Táboře jsme sice třikrát neměli nárok, doma jsme ale lídra druhé ligy dokázali jednou porazit a dvakrát jsme prohráli těsným rozdílem 3:4.

Předvánoční forma, Tábor posbíral v prosinci 13 bodů, my 11!
V prosinci "kohouti" odehráli šest utkání, v nichž se hned pětkrát radovali z vítězství. Tábor sice deklasoval Hronov a Jablonec dvojcifernými výsledky, v Benátkách ale Jihočeši urvali výhru až pět minut před koncem, ve Vrchlabí a s Chomutovem překlopili zápas na svou stranu až v prodloužení a v Mostě padli 7:4.

Pokud třetí Tábor získal v prosinci 13 bodů, tak my jsme si nevedli o mnoho hůře. Vybojovali jsme jich rovnou 11. Po čtyřech výhrách, nad Jabloncem v nájezdech, v Příbrami, v Děčíně a nad Kobrou, jsme připsali dvě porážky - s Letňany a v Ústí. Z tohoto pohledu tedy středeční zápas není určitě dopředu ztracený a my se samozřejmě pokusíme favorita znovu pořáděn potrápit.

Začíná se v 18 hodin! Tak doražte! Děkujeme!