Výhru v Benátkách jsme urvali 1:45 minuty před koncem!

neděle 08. ledna 2023 / Redakce

Hrálo se předposlední kolo základní části druhé ligy

Dvoubrankové vedení ve druhé třetině!

Utkání jsme přetočili na svou stranu po polovině zápasu. Když domácí nevyslyšeli varování z první třetiny a za své komenty k vyloučení jim hlavní sudí udělil nekompromisně další dva dvouminutové tresty za "napadání rozhodčích" a navíc desetiminutový trest. Dlouhou početní výhodu, navíc z části dvoujnásobnou, přetavil v úvodní gól Šimon Krutina střelou "z první" na bližší tyč po nabídce Vládi Vrtka. A Šimon Krutina byl gólově při chuti. Na 0:2 upravil prakticky ze stejného místa o dvě minuty později, tentokrát po přiťuknutí od Viktora Iakhanova. To už se ale hrálo v plných počtech.

Rychlé dorovnání Kamila Bříšky

Těžce vydobytý náskok nám domácí sebrali na začátku třetí třetiny, střelecký instinkt znovu protvrdil Kamil Bříška dvěma brankami (jednou z přesilovky) a dorovnal stav.

Rozhodující úder necelé dvě minuty před koncem!

Poslední slovo v utkání jsme měli nakonec my. Prodloužení odvrátil 1:45 vteřin před třetí sirénou Viktor Iakhanov, kterému po vyhraném buly v útočném pásmu posunul puk Petr Rozhon a jeho střelu po ledě si domácí gólman Sejpal srazil trochu nešťastně mezi své betony - 3:2!

Průběh utkání? Šance na obou stranách....

Tato akce se odehrála pět vteřin poté co mohl rozhodnout Vláďa Vrtek, který dostal k dispozici trestné střílení, když domácí hasili brejk Rudy Klímy, se střelou mezi betony ale neuspěl. Stejnou příležitost měli ve druhé třetině i Benátští, ani tady Kamil Bříška proti Kubovi Kašparovi neuspěl. Navíc brankář Stadionu musel v průběhu utkání likvidovat i únik Krále a Hejňáka, nebo závary zejména v našich oslabeních, včetně dvojnásobného.

Ani my jsme nebyli bez šancí a dá se říct, že jsme byli nebezpečnější... V závěru první třetiny se po teči Vláďi Vrtka prošel kotouč po levé a horní tyčce domácí branky a následné zakletí chebského forvarda bylo slyšet až na tribunu. V dobré příležitosti střílel předtím Petr Rozhon, po vypíchnutí Davida Trošky a posunutí Marka Konáška zakončoval Viktor Iakhanov, nebo šance Michala Feča. Sám před branku Benátek ve druhé části "vyplul" Vojta Šik, drtivý tlak jsme měli ve dvojnásobné početní výhodě....

V Benátkách opět v nekompletní sestavě...

V Benátkách se hrálo určitě zajímavé utkání se šťastným koncem pro nás. Domácí bojovali o možnost protlačit se do první osmičky, my o body pro udržení alespoň desáté pozice, která nám přinese vytoužené play off. Doma jsme padli těsně 1:2, tady jsme soupeři oplatili porážku. Přitom jsme k utkání odjeli ve stejné sestavě jako jsme nastoupili proti Táboru (stále tedy mimo jiné bez dvou hráčů prvního útoku) a s jednou změnou - chyběl ještě David Varvařovský.

Ke cti domácích patří, že přes velmi emotivní průběh a porážku, pogratulovali hostům k výhře.

Ve středu do Klatov

V posledním utkáním základní části se vypravíme ve středu do Klatov, ty pro změnu bojují o záchranu, na poslední Hronov mají nahrány pouze dva body!

HC BENÁTKY NAD JIZEROU - HC STADION CHEB 2:3 (0:0, 0:2, 2:1).
Branky: 43. Bříška (Jankovský, Mašek), 45. Bříška (Mrkvička, Jankovský) – 32. Krutina (Vrtek, Iakhanov), 34. Krutina (Parshakov, Iakhanov), 59. Iakhanov (Rozhon, Konášek)

Benátky: Sejpal (Hradiský) – Mrkvička, Klodner, Čížek, M. Tondr, Antoš, Mašek – L. Tondr, Bříška, Jankovský – Dvořák, Král, Hašlar – Stehlík, Havlas, Hejňák – Kusý.Trenér: Nečas.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček, Stejskal – Bubanec, Konášek, Shafeev, Fečo, Vrtek, Rozhon, Šťastný, Krutina, Parshakov, Klíma. Trenér: Nekvinda.
Rozhodčí: Battěk – E. Hlinka, Žídek.
Diváci: 210.