Základní část jsme uzavřeli porážkou v Klatovech

čtvrtek 12. ledna 2023 / Redakce

V oslabené sestavě na led předposledního... K poslednímu utkání základní části jsme odcestovali do Klatov stále bez řady absentétů (Čejka, Leština, Nekvinda...), které ještě doplnil Nikolaj Parshakov (na vlastní žádost ukončil působení v klubu). Naproti tomu domácí, kteří prohráli devět utkání v řadě, nastoupili s plzeňskými posilami Langem, Adamcem a Kremláčkem.

Úvodní třetina: z dobrého vstupu jsme nic nevytěžili

Přesto jsme byli v úvodu lepším týmem. Vybojovali jsme si přesilovou hru, tu jsme ale neproměnili, po gólu následně volalo přečíselní Davida Trošky s Petrem Rozhonem. Kotouč do branky se nám ale zasunout nepodařilo, naopak z protiútoku poprvé udeřili "Plzeňáci" v domácí sestavě. Srovnat mohl po individuální akci vyšperkované stahovačkou Marek Konášek, střílel ale těsně vedle.

Druhá část: změny ve složení útoků, ale pouze další gól domácích

A podobné to bylo ve druhé části. Do té jsme zamíchali složením útoků a znovu se do domácích opřeli. Po nepříjemné střele Michla Feča, ale David Troška nedokázal skákající puk na brankovišti trefit, Andrej Šikut potom po přihrávce Emmanuila Šafejeva zpoza branky střílel z mezikruží tvrdě pouze do gólmana!

A tak přišli ke slovu Klatováci. Přesilovou hru domácích jsme ještě přežili, ale po ní zvýšil na 2:0 Daniel Čech.

Třetí třetina: tři vyloučení po sobě a domácí dominance

S inkasovaným gólem ale putoval na trestnou lavici náš obránce Andrej Šikut, který zareagoval na postrčení domácím hráčem a hlavní sudí pokračoval v nastaveném trendu i ve třetí části, kdy jsme šli ve 48. minutě již potřetí ven a tuto výhodu domácí přetavili ve třetí gól. Dvacet vteřin před závěrečnou sirénou ještě kosmeticky upravil stav na konečných 4:0 svou druhou brankou Daniel Čech.

V sobotu začneme nadstavbu ve které budeme bojovat o play off. K důležitému utkání dorazí do Chebu Benátky.

HC KLATOVY - HC STADION CHEB 4:0 (1:0, 1:0, 2:0).
Branky: 12. Lang (Čech), 36. Čech (Matoušek, Ženíšek), 49. Kvasnička (Adamec, Lang), 60. Čech (Adamec, Lang)

Klatovy: Kolář (K. Čech) – Kremláček, Pánek (A), Houfek (K), Šilhán, Vajner, Kovářík, Walter – Adamec, D. Čech, Beránek – Prokop, Beníšek, Lang – Matoušek, Kolář, Kvasnička – Ženíšek.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček (K), Stejskal – Shafeev, Bubanec, Konášek – Vrtek, Rozhon, Fečo – Krutina, Šťastný, Klíma. Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Zeliska – Charvát, Sýkora.