Vojta Šik: Chceme urvat co nejvíce bodů a dostat Cheb poprvé v historii do play off

pátek 13. ledna 2023 / Redakce

Třetí sezónu u nás nastupuje zkušený 32 letý obránce Vojta Šik, který má na svém kontě více než 200 druholigových utkání. V úvodu tohoto ročníku nám sice chyběl díky svým povinnostem na střídačce prvoligového Baníku Sokolov, ale po přechodu na post asistenta u extraligové Energie Karlovy Vary je opět nedílnou součástí našeho mužstva.

„Základní část můžeme hodnotit pozitivně. Měli jsme velmi dobré pasáže a zvládli jsme udělat sérii výher. Obraz hry se každým utkáním zlepšoval, je samozřejmé, že se nám některá utkaní nepovedla, tým má vývoj a sezóna také. Máme mladé mužstvo, které bylo doplněno o nové hráče. Důležité bylo také to, že jsme splnili první cíl a tím bylo udržet soutěž. Poté jsme se chtěli probojovat do části vítězů, ale několik utkání jsme si prohráli v jejich závěru a těch pár bodů pak chybělo,“ hodnotí dosavadní průběh sezony Vojta Šik.

Teď je na programu nadstavba. „Čeká nás 14 utkání, kde každé bude těžké. Bojovat bude tak 4 – 5 týmů o dvě postupová místa do předkola. Do nadstavby jdeme s jasným cílem, urvat co nejvíce bodů a poprvé v historii dostat Cheb do play off. Tam se potom můžeme pokusit jít dál. Všichni ví, jak je letos soutěž vyrovnaná, každý zvládne hrát s každým. Předvedli jsme se soupeři z předních příček vyrovnaná utkání, kde jsme ukázali, že jsme kompaktní a máme sebevědomí,“ poukazuje ostřílený obránce.

¨

Co bude důležité pro úspěch v nadstavbě? „Musíme stavět na týmové atmosféře, máme dravý mladý tým, kde máme i zkušené hráče jako je Honza Nekvinda, Vláďa Vrtek, Honza Strýček…. A hlavně máme v bráně super dvojici, Kašpiho, který nás v těžkých zápasech drží a Nira, který je vždy připraven a dodává pozitivní atmosféru,“ míní Vojta Šik.