Příjíždí Benátky. Začíná nadstavba – bojujeme o play off!

sobota 14. ledna 2023 / Redakce

Základní část Západní konference druhé hokejové ligy je u konce. HC Stadion Cheb obsadil po 30. kole soutěže 11. příčku pouze díky horšímu skóre oproti desátým Benátkám. Na devátý Písek nám chyběl jediný bod, na osmé místo Mostu body čtyři. Na poslední Hronov máme nahráno již 27 bodů!

Osm týmů bude hrát o sestup a dvě místa v play off

Teď nás tedy čekají boje ve skupině o 9. – 16. místo, kde si to soupeři rozdají dvoukolově znovu každý s každým.
Před námi je dalších 14 zápasů, 7 doma a 7 venku. A je stále o co hrát. Nejen o poslední místo (nejhorší celek naší skupiny bude hrát kvalifikaci proti nejhoršímu týmu z Východní konference o přímý sestup), ale také ještě o dvě místa zaručující předkolo play off. Do toho postoupí dva nejlepší celky naší skupiny, tedy ty týmy, který po skončení nadstavby budou na 9. a 10. místě.

Bojujeme o historický úspěch

Na programu jsou tedy velmi zajímavé a enormě těžké zápasy, na jejichž konci chceme být ve vyřazovacích bojích, což by byl v naší třetí druholigové sezoně obrovský úspěch. Jak ale dokázal dosavadní průběh soutěže a naše umístění, není to sen úplně nereálný a my se pokusíme ho splnit a přivést do Chebu poprvé v historii play off. Tak nám držte pěsti!

Benátky? Zatím vyrovnaná bilance
S Benátkami, vloni ještě hrající Chance ligu, jsme se zatím utkali dvakrát a v obou případech to byly velmi vyrovnané zápasy. Na domácím ledě jsme prohráli 1:2, když jsme marně dotahovali dvoubrankové manko z první třetiny. V odvetě mezi mantinely Benátek jsme přesně před týdnem doslova urvali výhru 3:2, tady jsme si vytvařili dvoubrankový náskok, domácí v poslední třetině srovnali, ale my jsme necelé dvě minuty před třetí sirénou obrátili zápas zpátky na svojí stranu! A na tento zápas chceme navázat.

V dresu soupeře si ale budeme muset dát velký pozor na ostrostřelce Kamila Bříšku, který nám dal v posledním utkání dva góly a v minulém ročníku byl vůbec nejproduktivnějším hráčem ligy. To ještě v dresu Kobry Praha odkud si přizval také svého kolegu z útoku Lukáše Tondra.

Začínáme v 18 hodin!