74 trestných minut. V rozervaném hokeji brali tři body hosté

neděle 15. ledna 2023 / Redakce

V první utkání nadstavby jsme doma těsně podlehli soupeři.

S Benátkami týden starý scénář, v obráceném gardu...

Přesně po týdnu jsme se utkali s celkem Benátek. A byla to dokonalá odveta. Stejný scénář v obráceném gardu. Zatímco v Benátkách jsme vedli 2:0 my a po domácím vyrovnání jsme zápas nakonec otočili na svoji stranu, teď to bylo přesně opačně.

S množstvím udělených trestů se lépe vyrovnaly Benátky, všechny góly totiž padly v přesilových situacích.

Bleskově využité přesilovky, Benátky vedou 0:2

První šli sice ven hosté, ale výhodu ze 4. minuty jsme v gól nepřetavili a vzápětí nám hosté velmi důkladně ukázali jak na to. Dvakrát totiž putoval na trestnou lavici náš obránce Viktor Iakhanov, když sudí viděl pouze oplácení. Poprvé stačilo Benátkám na využití 32 vteřin a ve druhém případě pouze 4 sekundy! Chvíli jsme sice protestovali proti podražení Kuby Kašpara v brance, ale oba góly platily - 0:2!

Výbuch radosti, Vláďa Vrtek v přesilovkách srovnává na 2:2!

Snažili jsme se o návrat do zápasu, ale dlouho to vypadalo, že tady se prostě žádné zákroky pískat nebudou. Naopak na začátku druhé třetiny obdržel dvouminutový trest Vladislav Vrtek. Zvrat nastal v polovině utkání. K dispozici jsme dostali přesilovou hru 4 na 3. Odpovědnost na sebe vzal právě zkušený Vláďa Vrtek a střelou pod víko ve 32. minutě nechal poprvé vybuchnout stadion radostí!

O půl minuty později hlavní rozhodčí vyloučil prakticky souběžně další dva hráče Benátek a byl to opět Vláďa Vrtek, který ve 34. minutě v obrovské euforii dorovnal stav! 2:2!

Náš třetí gól visel ve vzduchu, bohužel další početní výhody jsme neyvužili

A ve dvojnásobné přesilovce jsme pokračovali. Se vstřeleným gólem totiž putovali hned tři hosté na trestnou lavici za fauly na Petra Rozhona a za nesportovní chování. Poté sice obdržel sporný trest i Michael Čejka, jenže za ním putoval vzápětí hostující Martin Tondr, navíc s dvěma osobními tresty a musel předčasně do kabin. Tuhle početní výhodu jsme ale ve vedení nepřetavili!

Třetí třetina: tři tresty pro hosty a sedm pro nás a využitá dvojnásobná přesilovka Benátek

Ve třetí třetině to byla hra o vítězný gól. Bohužel opět s řadou sporných vyloučení, těch bylo celkem deset, z toho sedm na naší straně! A to rozhodlo. V 54. minutě Benátky využily dlouhou dvojnásobnou přesilovou hru Lukášem Tondrem - 2:3!

Vyrovnat se nám již nepodařilo. Něco nám stálo v cestě. V 56. minutě byl vyloučen Venca Steskal za zdržování hry - úpravu výstroje! Poté muž v pruhovaném udělil trest také hostům za nesportovní chování, ale aby se to nekomplikovalo, šel v 58. minutě ven také náš Andrej Šikut. Zkusili jsme ve čtyřech power play, ale bez kýženého výsledku.

Ve středu hrajeme opět doma, od 18 hodin hostíme Řisuty a pokusíme se vydolovat první nadstavbové body.

HC STADION CHEB - HC BENÁTKY NAD JIZEROU 2:3 (0:2, 2:0, 0:1).

Branky: 32. Vrtek (Rozhon, Troška), 34. Vrtek (Šik, Troška) – 8. Šafránek (Jankovský), 8. Šafránek (L. Tondr), 54. L. Tondr (Šafránek, Mrkvička)

HC Stadion Cheb: Kašpar (Tichon) – Jachanov, Šikut, Strýček (C), Troška, Kořán, Šik, Stejskal – Fečo, Rozhon, Konášek, Čejka (A), Šafejev, Vrtek, Krutina, Šťastný, Klíma. HC Benátky nad Jizerou: Sejpal (Šuhájek) – Antoš, M. Tondr (A), Klodner, Mrkvička, Mašek, Čížek, Rajgl – Jankovský, Dvořák, L. Tondr, Hašlar, Hejňák, Kusý, Havlas, Šafránek (C)
Trenér: Antonín Nečas

Rozhodčí: Ovsík – Jurak, Hlinka. Tresty: 12:10. Vyšší tresty: 0:2.

Diváci: 290.