VE DRUHÉM KOLE NADSTAVBY HOSTÍME ŘISUTY

středa 18. ledna 2023 / Redakce

Ve středu od 18 hodin pokračuje druhá hokejové liga a my hrajeme doma!

Řisuty se zvedly, nebude to legrace

Řisuty se v loňském ročníku zachránily pouze díky odhlášení Nové Paky a letos na tom nebyl celek ze Slaného, kde hraje své domácí zápasy, dlouho o mnoho lépe. V posledních šesti zápasech se ale Buldoci zvedli, dokázali porazit dvakrát poslední Hronov, k tomu Klatovy, Písek i Kobru Praha. Jedinou porážku zaznamenali se silným Ústím, tady pouze těsně 6:5, když rozhodující gól inkasovali v polovině závěrečné třetiny! Takže nás čeká opět hodně tvrdá práce.

Vzájemná bilance? Výhru brali vždy hosté

S Řisuty jsme se utkali zatím dvakrát a v obou případech se z výhry radoval hostující tým. V prvním případě jsme na našem zimáku prohráli 2:4. Ve druhém jsme ve Slaném dvakrát vedli, domácí dvakrát dorovnali skóre, ale na náš třetí zásah 4,5 minuty před koncem z hole Vládi Vrtka již Buldoci odpověď nenašli.

Nadstavbu jsme zahájili domácí porážkou s Benátkami

V sobotu jsme nastoupili k prvnímu utkání nadstavby a vy jste mohli být u toho. Utkání bylo ale bohužel poznamenáno množstvím vyloučení. Hosté si vypracovali během početních výhod dvoubrankový náskok. Nám se podařilo za velké euforie ve druhé třetině v dlouhých přesilových hrách vyrovnat Vláďou Vrtkem na 2:2. V závěrečné části, ale hlavní rozhodčí daroval hostům další přesilovky a v té dvojnásobné jsme dostali třetí branku a vyrovnat se nám již nepodařilo. V tabulce tak ztrácíme na pozici, která nám zaručuje předkolo play off tři body (do vyřazovacích bojů postoupí dva nejlepší celky skupiny).

Zkušený Vladislav Vrtek byl po utkání řádně rozladěn. „Musíme hrát pro Cheb a vybojovat play off“

„Tady z toho utkání bych si nevzal vůbec nic, je potřeba to hodit za hlavu a začít zase makat, tak jak jsme hráli před měsícem. Musíme to vzít, že pro nás teď nadstavbou začala nová sezona, hrát pro Cheb a vybojovat play off. Nezbývá nic jiného než se pořádně připravit, porazit Řisuty a tou naší pílí a tréninkem se zase odrazit a začít hrát,“ burcuje ostřílený harcovník.

Opět s odchovancem Davidem Varvařovským

Naše řady aktuálně opustil na vlastní žádost Nikolaj Parshakov, který se přesunul do Děčína, tam již nastoupil v minulém kole a svému novému týmu přispěl zatím pouze dvěma trestnými minutami.

Naopak se v utkání s Benátkami vrátil po nemoci do sestavy forvard první formace Michael Čejka (#15). Pro duel s Řisuty bude k dispozici i náš odchovanec David Varvařovský (#24), vytáhlý útočník hraje juniorskou extraligu za Energii Karlovy Vary.

David Varvařovský v chebském dresu.