Body zůstaly na severu Čech, v Děčíně jsme padli gólem 2 minuty před koncem 5:4

neděle 22. ledna 2023 / Redakce

Třetí kolo nadstavby: V Děčíně jsme sehráli znovu vyrovnanou partii, tentokrát ale v závěru překlopili zápas na svou stranu domácí.

Dvakrát jsme šli dovedení

Mědvědi začali zápas opět velkým náporem, my jsme ale začali postupně vystrkovat drápy a v 10. minutě nás poslal v přesilové hře do vedení Vojta Šik. Domácím se podařilo srovnat v poslední minutě první části Michalem Trávníček a rovněž v početní výhodě - 1:1.

Ještě jednou jsme šli do vedení. Petr Rozhon v našem oslabení svůj brejk sice neproměnil, ale ve 30. minutě v přesilové hře perfektně našel u pravé strany Radka Proška a ten "z první" uklidil kotouč za Lavingera - 1:2!

Jenže potom odstartovala naše mizérie a domácí obrat

Z vedení jsme se totiž radovali pouze 31 vteřin, poté domácí zamotali naší obranu a David Tůma vyrovnal na 2:2.

A lepší to nebylo ani v další početní výhodě o dvě minuty později. Po naší chybě jsme umožnili Děčínu jít do vedení abysme alespoň stihli vyrovnat na 3:3 - chytrou střelou přes hráče se prosadil Vláďa Vrtek. Jenže za 2 minuty jsme už zase prohrávali, když jsme nechali vyjet děčínského útočníka zpoza branky a zasunout puk do naší klece - 4:3.

Ve třetí část jsme stihli vyrovnat

Ve třetí třetině jsme "kopli do vrtule". Ale ve 46. minutě nás musel podržet Kuba Kašpar při nařízeném trestném střílení - povedlo se! A tak jsme mohli dál putovat za vyrovnáním. To se nám podařilo v 51. minutě Petrem Rozhonem - 4:4.

Dvě minuty před koncem jsme inaksovali rozhodující gól

Stejně jako v minulém duelu na severu Čech, ani teď zápas do prodloužení nakonec nedošel. 2 minuty a 7 vteřin před koncem jsme nechali pro změnu skórovat Michala Trávníčka a vyrovnat se nám již ani s pomocí power play nepodařilo

Ve středu hostíme doma vedoucí Písek a na utkání je volný vstup! Tak se přijďte podívat!

HC DĚČÍN - HC STADION CHEB 5:4 (1:1, 3:2, 1:1).
Branky: 20. Trávníček (Kučera, Volráb), 30. D. Tůma (Volráb, Brož), 33. Trávníček, 35. Paršakov (Volráb), 58. Trávníček (Paršakov, Volráb) – 10. Šik (Čejka, Vrtek), 30. Prošek (Rozhon, Šťastný), 33. Vrtek (Kořán, Čejka), 51. Rozhon (Prošek, Troška)

Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (A), Kaltenböck, Kučera, Charvát, Gottfried, Mikulec – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Paršakov, Volráb (A), Trávníček (C) – J. Tůma, L. Nezbeda, Nowák. Trenér: Tomáš Mareš.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Jachanov, Šikut, Šik, Strýček (C), Stejskal – Krutina, Fečo, Prošek – Vrtek, Rozhon, Šafejev – Šťastný, Skuhravý, Filipenko – Konášek, Čejka (A), Klíma. Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Trnka – Kurtin, Beneš.
Diváci: 304.